Menu

Zwykła mama

Mama trójki dzieci podpowiada co ugotować, jaką fryzurę można wyczarować córce, w co się bawić i wiele innych.

Sezon ogórkowy - mizeria do słoików na zimę

jooolka91

Kolejna partia ogórków została przerobiona. Te ogórki, które miałam musiałam przebrać i odłożyć te dłuższe i proste na inne weki, a to co pozostało wykorzystam do mizerii.

Składniki:

2 kg ogórków

2 duże cebule

Około 3 łyżek octu

Około 3 łyżek cukru

Sól i pieprz

Koperek

 CollageMaker_20170806_1433339472

Przygotowanie:

Ogórki obrać i pokroić w cienkie plasterki, cebulę zaś pokroić w pół talarki. Warzywa wymieszać ze sobą w misce, następnie dodać pokrojony koper  ocet, cukier, pieprz oraz soli wg uznania. Pozostawić do momentu, gdy ogórki puszczą sok. Wymieszać i umieszczać w słoikach. Pozostałą zalewę wlać do słoików, tak aby warzywa były przykryte. Pasteryzować około 15 minut. 

© Zwykła mama
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci