Menu

Zwykła mama

Mama trójki dzieci podpowiada co ugotować, jaką fryzurę można wyczarować córce, w co się bawić i wiele innych.

Kurki - grzyby na cały rok

jooolka91

Uwielbiam dodatek grzybów do wielu potraw, niestety zimową porą ciężko o inne grzyby jak pieczarki. Jajecznica z kurkami, krem z kurek, kurczak w sosie kurkowym... Mmmm... Tylko jak cieszyć się aromatem grzybów? Jest na to metoda, a mianowicie zamrozić przygotowany produkt.
Kurki należy umyć i drobno pokroić,następnie wsypać do garnka i wlać troszkę wody. Grzyby puszczą wodę, wtedy dodać szczyptę wody i pozostawić na palniku do momentu, gdy cała woda odparuje. Ostudzić, podzielić na odpowiadające nam porcje i zamrozić.
Jest ochota na kurki? Wystarczy je lekko podsmażyć na maśle, aby w całym domu rozniosła się woń grzybów.

© Zwykła mama
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci